Fietstocht Laos – Thailand (3/3)

Laos fietsen op een zandweg
Door: Frank van Oirschot
Datum: 7 maart 2023

Frank en Marleen 2017 Thailand-Laos

Chiang Sao- Fang 15 dec. 68 km. Ontbijt op het verpauperde maar ooit prachtige resort , keus uit ei of jam , allebei dus. Er staat ons een stevige klim te wachten, dus goed eten . We hebben gedineerd ontbeten en geslapen voor totaal 20 euro pp. Hotel Californië galmt uit de radio als we afscheid nemen van onze gastheer , de Hippie met staart . See you again zegt ie. Tuurlijk zodra ik weer eens langs fiets zeg ik.. Het plaatje klopte , hij en de muziek tegen de achtergrond van een oud resort wat in die tijd van the Eagles ook populair geweest moet zijn. Meteen na 3 km fietsend opwarmen een klim van 4 km lang, hellingen van 5-10 % wisselen elkaar af in rap tempo. We passeren een bosrijk bijna subtropisch gebied . Dierengeluiden klinken door de bomen en struiken. Na een enkele uren in t zadel geluncht bij een simpel tentje. De eerste noodlesoep van deze reis gekookt door een vriendelijke Thai . De schooljeugd komt aanrijden op hun, vaak elektrische scooter en neemt ook zo’n soepje. Een kalender met schaars geklede dames hangt aan de muur recht tegenover een afbeelding van de koning , heeft die ook wat om naar te kijken.. alle foto’s door het ganse land , voorheen van de populaire koning Bhummibol zijn sinds zijn crematie kort geleden vervangen door die van zijn zoon. Deze is alles behalve populair onder de bevolking door zijn dandy gedrag. De bevolking heeft een jaar lang om Bhummibol gerouwd. Das even anders dan in onze cultuur. We fietsen door naar Fang. We worden er omringd door fruitbomen en gewassen. Zo groen en gevarieerd als hier heb ik het in Vietnam Laos en Cambodja niet gezien vorig jaar. In Het zakelijk centrum van de streek genaamd Fang, nemen we een hotelletje. We pingelen aan de prijs maar er gaat geen euro vanaf.. de fietsen moeten buiten op slot .. ik hoop dat ze er nog staan morgen. Savonds weer lekker aan de straat gegeten bij gebrek aan restaurants. Bier hadden ze niet , maar geen nood Marleen werd door een dominante Thaise aan de arm meegenomen naar een winkeltje voor Chang bier . Toch lekker om de hete pepers weg te spoelen.. Moe en voldaan al om tienen onder de wol op een planken bed..

Meer berichten